Lavterskeltilbod til barn, unge og familiar

Kultur og fritid jobber for at kommunen skal ha fritidstilbod til alle uavhengig av økonomi og samarbeidar med det offentlege, lag/organisasjonar og private aktørar om tilboda.

Vi vil ha alle med- uavhengig av økonomi. Når familiens økonomi er stram, øker sjansen for at barn og unge ekskluderes fra sosiale, kulturelle og idrettslige arenaer, noe som kan føre til en økt opplevelse av å ikke høre til. Kultur og fritid ønsker å bruke ALLEMED som er et verktøy hvor målet er å skape bevissthet og konkrete ideer til hva som må gjøres for å få alle med. https://www.allemed.no/

Du kan kontakte merete.egeland@bykle.kommune.no om du treng informasjon og råd om kor du kan henvende deg.

Oversikt over tilbod:

Lag og organisasjonar:

Fleire lag og organisasjonar har tilbod med lave kostnadar retta mot barn og unge. Nokre har også avsatt midlar som går til å dekke utstyr, kostnadar til turar, kontingentar mm for dei som treng.

https://bykle.foreningsportal.no/foreninger

Kommunale tilbod:

Kultur og fritid tilstreber at alle aktivitetar og arrangement skal være gratis/lavkostnad. Fritidsklubben har mellom anna gratis matservering og organiserer transport til klubben.

Mer informasjon her: https://bykle.kommune.no/tenester/kultur-og-fritid/


Utstyrslager

Kommunen har ikkje eit utstyrslager/BUA med gratis utleie av sportsutstyr. Me tilstreber å benytte oss av private aktørar og lag/organisasjoner med gode avtaler for lån av utstyr. Kultur og fritid arrangerer byttedagar med utstyr/klede. Anbefalar også å nytte sida kjøpe-bytte-selge-gi bort Bykle/ Hovden: https://www.facebook.com/groups/186138954800829

Kulturskulen

Kulturskulen har eit godt tilbod til barn og unge, men kostnaden kan bidra til at noen barn ikkje kan delta. Vi ønskjer at foreldre tar kontakt slik at vi kan vere behjelpelege med kostnader.  

Private aktørar:

Kommunen har avtale med Hovden alpinsenter og Hovden Badeland om sesongkort til barn og unge i kommunen. Prisen for sesongkort er kun 200/100kr. 


2024 © Bykle Frivilligsentral